Szefem kuchni może nie zostaniesz, ale szefem własnej możesz być zawsze :D
Blog > Komentarze do wpisu

Idealny, najlepszy sos do hamburgerów!

Brak obrazka Sos rodem z Mc Donalda, najlepszy, wypasiony, praktycznie można jeść łyżką :-)

Składniki na supersos:

- Ja użyłem pół dużej cebuli, drugie pół pójdzie do mięsa na hamburgery (normalnie używam szalotek, ale akurat cholera nie było)

- 1 - 2 ogórki konserwowe

- sos tysiąca wysp (niezbędny, nie pomijajcie go)

- ketchup

- majonez


Jak to zrobić? Czytaj dalej!

- Posiekaj cebulkę i ogórka bardzo, bardzo drobno.

- Przetransportuj cebulkę i ogórka do jakiejś małej miseczki, chluśnij sos tysiąca wysp (ok. 4 łyżki), dociśnij ketchupu i wudłub ze słoika majonez (po 2 łyżki). I jeszcze uwaga, ja piszę te proporcje dla Was bo sam, że tak powiem "na oko" robię mieszankę, ale tak na prawdę, musicie sami ocenić ile czego dorzucić. Jedźcie do Mc Donalda, kupcie sobie Big Maca i zapamiętajcie smak sosu, a w domu odtwórzcie ten smak. Najlepiej, żeby to nie było tego samego dnia bo nie zjecie domowych :-)

- I teraz najważniejsze i najtrudniejsze...wymieszaj ;-)

I voila! Gotowe! Smacznego!

PS. Idźcie do piekarnika bo może robiliście to dłużej niż 20-25 minut i bułki, o zgrozo, hajcują się.

 

Pozdrawiam

Szef własnej kuchni

Tadzik :-)

Komentujcie, modyfikujcie, a jeśli macie jakieś życzenia, to piszcie w komentach!

wtorek, 08 maja 2012, tadecki82

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Gość: , *.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl
2013/01/11 16:25:43
Opis mega. Jutro wyprobuje. Dzięki
-
Gość: raf, *.cust.tele2.se
2014/03/18 21:46:07
Oj kolego ten twoj sos wyglada ochydnie zadnej nowosci nie wymysliles? Gdzie musztarda! A od kiedy to mieso na kotlety przyprawia sie jeszcze przed smazeniem? Potem sa twarde jak trepy! Po usmazeniu dopraw i zobaczysz roznice w smaku. Mieso jest soczyste mieciutkie a nie suche.
-
tadecki82
2014/04/13 21:24:36
Sos ma to do siebie, że można do niego dodać czego tylko chcesz. Ja zrobiłem taki i mi smakuje. Kolor i smak to kwestia gustu, a ja o tym dyskutować nie zamierzam. Mięso zmielone zawsze doprawiam przed smażeniem, steki owszem (w szczególności z wołowiny) soli się po smażeniu/grillowaniu.
Pozdrawiam
-
Gość: , *.marsoft.net
2014/09/03 19:35:35
Ja mam życzenie - nie przestawaj :))
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

KONTAKT Napisz do mnie e-mail


stat4u



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...